Projekt‎ > ‎Avslutade‎ > ‎

DGP Messenger

Under sommaren/hösten i väntan på min tid att rycka in i lumpen hakade jag på denna intresanta ide att utveckla en plattform för andra utvecklare. Jag hade fortsatt intressera mig för C++ och C# språken och läste därför på forumet cplusplus.se. Där kom jag i kontakt med en kille som hette David. Davids vision var att utveckla en platform för kodning och projekthantering. Kodningen skulle ske i realtid likt googledocs och samtidigt ha en projektplan och bugghanteringssystem likt sourceforge.com.
Vi höll kontakten vi msn som då var en av de mest använda message klienterna bland mina vänner. Och däför kändes det naturligt att försöka integrera messenger i min kodningsklient.
Trots höga ambitioner och många timmars kodande lyckades jag aldrig få till kodhanteraren och istället blev det ett grafiskt skal över en msn connector som jag hittade på nätet. dock lärde jag mig hur en enkel chat buggs och detta var den första meddelande distributorn som jag skrev.
Tror att iden har en möjlighet med att updatera koden i realtid mellan olika användare. Dock skulle det passa bättre som plugin till ett redan befintligt IDE som netbeans, eclipse eller visual studio.
Comments