Gör ditt liv lättare, mitt liv i kubik

Post date: Jun 6, 2014 8:37:31 PM

Länge har det talats om det papperslösa samhället och hur mycket lättare det blir med det. Själv så betalar jag numera flertalet av mina räkningar via efaktura och jag avsäger mig så många pappersutskick som bara är möjligt.

Men ganska nyligen så kom jag till instikt om att det inte bara är papper som kan vara betungade. Att ha flera lådor fulla med film och musik kan också vara ganska betungande. Och ärligt så vet jag inte när jag senast plockade fram och lyssnade på en cd-skiva, numera har tjänster som Spotify och Grooveshark tagit över dess plats i mitt liv. Men det är inte bara det att skivorna tar plats och är tunga att flytta på, det tar även tid att underhålla och sortera samlingen som man har. Därför känns det bättre att lämna över denna förvaltning av biblioteket till en leverantör som speciallicerar sig på detta. För att helt enkelt få mer tid till annat.

Lista med videostreamingstjänster:

Headweb

Voddler

Netflix

Grunden för att detta ska fungera optimalt är att ha en stabil internetanslutning med obegränsad datatrafik. Jag testade nyligen flertalet olika 3G tjänster med begränsad datamängd och hade stora problem med samtliga tjänster efter halva månaden. Nu när jag har bytt upp mig till en 4G-tjänst med obegränsad datatrafik så fungerar streamingtjänster mycket bättre i min vardag.